Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Budapesti politikusok: vigyázó szemetek Bécsre vessétek!
  2012-05-28 19:15:39, hétfő
 
  2012-05-28. 09:33
Budapesti politikusok: vigyázó szemetek Bécsre vessétek!


1848-ban még Bécs tanult Budapesttől, mikor a márciusi magyar forradalom hatására a Hofburg körül is kigyúltak a forradalom lángjai. Milyen szégyellnivaló, hogy most, 160 év múlva, az elkótyavetyélt rendszerváltás húsz éve után még mindig nekünk van tanulnivalónk a hajdani császárvárostól.
Őszentsége, a 14. dalai láma, aki május 18-a óta Ausztriában vendégeskedik, régi barátja a kis alpesi országnak, hiszen gyermekként a karintiai Heinrich Harrer (neves hegymászó, kutató, egykori NSDAP-tag és SS-tiszt) volt alkalmi tanítója, akivel később életre szóló barátság fűzte össze. (A történet jól ismert Harrer ,,Hét év Tibetben" című, népszerű könyvéből, valamint a később ebből készült filmből.) Az Indiában székelő (Dharamsala) tibeti menekültkormány 76 éves vallási-politikai vezetője 1973 óta látogatja Ausztriát. 2006-ban, a 93 éves Harrer halálakor rakta le egy Tibet-központ alapkövét Hüttenbergben, melyet azóta is többször meglátogatott. A lelki vezető az ezt megelőző karintiai és salzburgi programjai után, tegnap érkezett Bécsbe, látogatásának utolsó helyszínére. Itt barátságos reggeli keretében fogadta őt szocialista pártvezér és kancellár, Werner Faymann, a néppárti kancellárhelyettes Michael Spindelegger, sőt Cristoph Schönborn kardinális, katolikus bécsi érsek is. A láma előadásán dugig megtelt Bécs legnagyobb előadóterme a Stadhalle, másnap pedig 10 ezres lelkes tömeg előtt beszélt a Hősök terén, melyen anno Adolf Hitler jelentette be Ausztria visszatérését a birodalomba, 1938. március idusán.
Bár Tibet buddhista vallási vezetője rég lemondott a politikai hatalomról, a kínai kommunista gyarmatosítók által 60 éve sanyargatott tibeti nép szemében máig a szabadság és függetlenség eleven szimbóluma. De a pozitív karizmatikus lelkiség, melyet magából sugároz, nem csak népe számára kimondhatatlan vonzerő, de más népek más felekezetű buddhistái, más vallások vezetői és hívei számára éppúgy. Hovatovább, a világ vezető politikusainak kevésbé retardált képviselői is kénytelenek fejet hajtani a láma ellenállhatatlan mosolygása előtt. A bécsi Kronen Zeitung csütörtökön megjelent interjújában elmondta, hogy egykori barátja, Harrer mennyit tett a tibeti népért, a világ közvéleményében tudatosítva Tibet kálváriáját, s szolidaritásra sarkallva a népeket, mindenek előtt az osztrákokat és a németeket és a svájciakat. Így alakult ki a láma részéről is bensőséges kapcsolat a németajkú népekkel. Noha a láma alapvetően optimista természetű, egyetlen gondot az okozza számára, ha látja, hogy az emberiség számára a gazdasági fejlődés fontosabb, mint az erkölcs, vagy a szociális igazságtalanság. Aggasztja az is, hogy hazájában egyre pusztulnak a kulturális hagyományok. Kína azzal vádolja a lámát, hogy ő hecceli felkelésre és protestáló öngyilkosságra a tibetieket, holott mindig nyugalomra int, s többször elmondta, hogy nem tartja megoldásnak az öngyilkosságokat. Az igazi ok tehát nem a lázítás, hanem a kínai kommunista gyarmatosítás, az etnikai viszonyokat megváltoztató betelepítések, a politikai elnyomás, és az emberi jogok sárba tiprása Tibetben, melyeknek tényét a kínai vezetés saját népe elől is titkolja.
"Különösen a nyelvünket akarják tönkre tenni, melyben a lelkünk nyilvánul meg. De sok kínainak magától is kinyílik a szeme. A buddhizmus 2500 éves, mégis egyre terjed iránta az érdeklődés egész földgolyónkon. A marxizmus csak 200 éves és máris eltűnőben van... Tibet esetében nincs más probléma, hogy egy vendég érkezett hozzánk meghívó nélkül, de minden ellenőrzése alá akar vonni nálunk. Ha magába Kínába visszatér egyszer a szabadság, a Tibet-probléma heteken belül megoldódik. A kínai diktatúra cenzúrát gyakorol, mert megveti saját népét is, nem tartja képesnek arra, hogy saját maga döntsön önnön sorsa felől. Mi, tibetiek viszont nem akarunk mást, csak valódi autonómiát. Harcunk erőszakmentes: harc az igazság hatalma és a fegyverek hatalma között, amilyen a Szovjetunió is volt - s mégis eltűnt. Nincs oly hatalom, mely tartósan feltartóztathatja a szabadságot. Ez az alapja lelkesedésünknek. De szükségünk van a Nyugat szolidaritására is, mert a környezet mellett kultúránkat is fenyegeti a kínai terjeszkedés. Tartsátok Tibetet szívetekben!" - kérte hallgatóságától a dalai láma.
A kínai diplomácia természetesen magán kívül, őrjöngve tombolt: ,,Az osztrák vezetők találkozója a dalai lámával súlyos beavatkozás Kína belügyeibe. A kínai nép érzéseit megsértették. A kínai oldal eltökélt a láma és politikusok találkozója ellen, bármely formában is. Azt kívánjuk, hogy osztrák oldalról vegyék komolyan Kína álláspontját, állítsanak le bármiféle bátorítást, és hozzanak azonnali intézkedéseket melyek a kölcsönös kapcsolatokra való negatív kihatást helyrehozhatják!" - fenyegetőzött a vörös sárkány diplomáciagépezete.
Ám a szocialista Faymann kancellár kivételesen nem ijedt meg a saját árnyékától: ,,E találkozóval az emberi jogok, az erőszakmentesség, a párbeszéd melletti, és az elnyomás elleni világos politikai jelzést akarok küldeni!" - nyilatkozta. Mikor pedig figyelmeztették a Kínával való kapcsolatok megromlásának veszélyére, így felelt: "Általában jó kapcsolataink vannak Kínával, de magam döntök abban a kérdésben, hogy kivel találkozom, s ez a dalai lámára is érvényes! Ausztria egy olyan ország, mely megmutatta, hogy az emberi jogok oldalán áll, a találkozóimért pedig magam felelek. Továbbra is ki fogok állni azért, amit értéknek vallok, és ez az emberi jogok erősítése az egész világon". Világos szavak.
Emlékezzünk csak vissza: mikor az MSZP rémuralma idején, 2008-ban kínai küldöttség járt Budapesten, a tibeti tüntetőket erőszakkal távolították el az utcáról a droidok. S akkor még akadt egy ellenzéki fideszes, (épp a cigányimádó Balogh Zoltán) aki tiltakozásul maga is tüntetett Tibet jogaiért Kína ellen. Most pedig, nemrég a fideszes Pintér kopói vegzálták a tibeti tüntetőket éppúgy, mikor újra Pesten járt egy kínai küldöttség. Nem szégyen, hogy ausztriai vezetőkhöz képest milyen gyáva stréberek a mieink?
Csak reménykedni tudok egy szebb jövőben, hogy ha a Jobbik 2014-ben kormányzati pozícióba kerül, Volner János belügyminiszer úr csendőrei, gárdistái, vagy polgárőrei személyesen fogják biztosítani a kínai látogatók ellen békésen tüntető tibetiek biztonságát fővárosunk utcáin.
De nemcsak a ,,kis" Kína ellenében karakánabbak az ausztriai politikusok a mieinknél, hanem a ,,nagy" Izrael ellenében is! Norbert Darabos, a magyar felmenőkkel rendelkező osztrák szocialista párti hadügyminiszter - Izrael külpolitikáját bírálva - az Irán elleni katonai fenyegetést ,,nélkülözhetőnek" nevezte, míg Avigdor Lieberman zsidó külügyminisztert (aki ellen korrupció gyanúja miatt vizsgálat folyik), ,,elviselhetetlennek". Elég finom, halk kritika, a Simon Wiesenthal központ és az Osztrák Izraelita Kultuszközösség természetesen mégis azonnal felcsattant, Darabos azonnali lemondását követelve. Mindjárt eszünkbe ötlik a kontraszt: a retardált, cionista fideszes Hende Csaba, aki tapsikolva repdes örömében, mikor engedélyt kap rá, hogy Izrael tomporát tisztára nyalogathassa.
De még csak most jön a fordítottan arányos meglepetés: hogyan reagált minderre a Jobbik osztrák testvérpártja, az egyre nagyobb csalódásokat és meglepetéseket okozó Szabadságpárt (FPÖ)? Herbert Kickl nevű főtitkára szerint ,,kellemetlen Izrael-ellenes nyelvbotlásról van szó, melyért Heinz Fischer, osztrák köztársasági elnök, államfőnek kellene bocsánatot kérnie Izraeltől"! Véleményünk szerint pedig épp itt az ideje, hogy a Jobbik felülvizsgálja az FPÖ-vel fennálló baráti kapcsolatait.

Tarnóczy Szabolcs - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/96671/#ixzz1wBZI1nh6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lelkesedésünknek, ellenállhatatlan, külügyminisztert, öngyilkosságokat, erőszakmentesség, hadügyminiszter, hallgatóságától, menekültkormány, helyrehozhatják, figyelmeztették, közvéleményében, igazságtalanság, kultuszközösség, nélkülözhetőnek, szolidaritására, császárvárostól, elkótyavetyélt, nyelvbotlásról, rendszerváltás, meglepetéseket, belügyminiszer, külpolitikáját, találkozóimért, szégyellnivaló, politikusainak, szolidaritásra, felülvizsgálja, öngyilkosságra, kimondhatatlan, intézkedéseket, erőszakmentes, megromlásának, kapcsolataink, földgolyónkon, gyarmatosítás, természetesen, márciusi magyar, forradalom lángjai, elkótyavetyélt rendszerváltás, hajdani császárvárostól, karintiai Heinrich, később ebből, lelki vezető, láma előadásán, politikai hatalomról, kínai kommunista, pozitív karizmatikus, világ vezető, láma ellenállhatatlan, bécsi Kronen, tibeti népért, világ közvéleményében, Heinrich Harrer, Werner Faymann, Michael Spindelegger, Cristoph Schönborn, Adolf Hitler, Kronen Zeitung, Tartsátok Tibetet, Balogh Zoltán, Volner János, Norbert Darabos, Avigdor Lieberman, Simon Wiesenthal, Osztrák Izraelita Kultuszközösség, Hende Csaba, Herbert Kickl, Heinz Fischer, Tarnóczy Szabolcs,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ahogy emelkedik a rezgés...  Paul David Tripp Április 24  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  A fák lelke  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Tehetségtelen gyerek nincs.  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Föld napja április 22  Az Európai Unió is foglalkozik...  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam Krisztinától  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Egyszerűen  A lelki élet nem arról szól, ....  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Búzaszentelés  Környezetvédelem  Bella István: Zsoltár  Naplemente  Facebookon kaptam Gizike bar...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  A Gömb  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Beney Zsuzsa - Sirató  György napra  A fák lelke  Ez a jó az alvásban.  Próbálkozni kell ahhoz,  Vannak arcok  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Paul David Tripp Április 26  Jó éjszakát  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén 
Bejegyzés Címkék
márciusi magyar, forradalom lángjai, elkótyavetyélt rendszerváltás, hajdani császárvárostól, karintiai Heinrich, később ebből, lelki vezető, láma előadásán, politikai hatalomról, kínai kommunista, pozitív karizmatikus, világ vezető, láma ellenállhatatlan, bécsi Kronen, tibeti népért, világ közvéleményében, láma részéről, németajkú népekkel, láma alapvetően, okozza számára, emberiség számára, gazdasági fejlődés, szociális igazságtalanság, kulturális hagyományok, etnikai viszonyokat, politikai elnyomás, emberi jogok, kínai vezetés, nyelvünket akarják, lelkünk nyilvánul, buddhizmus 2500, érdeklődés egész, marxizmus csak, vendég érkezett, kínai diktatúra, igazság hatalma, fegyverek hatalma, alapja lelkesedésünknek, környezet mellett, kínai terjeszkedés, dalai láma, kínai diplomácia, osztrák vezetők, dalai lámával, kínai oldal, kölcsönös kapcsolatokra, vörös sárkány, szocialista Faymann, saját árnyékától, párbeszéd melletti, elnyomás elleni, dalai lámára, olyan ország, találkozóimért pedig, egész világon, tibeti tüntetőket, ellenzéki fideszes, cigányimádó Balogh, fideszes Pintér, kínai küldöttség, szebb jövőben, kínai látogatók, ausztriai politikusok, magyar felmenőkkel, fordítottan arányos, egyre nagyobb, lelkesedésünknek, ellenállhatatlan, külügyminisztert, öngyilkosságokat, erőszakmentesség, hadügyminiszter, hallgatóságától, menekültkormány, helyrehozhatják, figyelmeztették, közvéleményében, igazságtalanság, kultuszközösség, nélkülözhetőnek, szolidaritására, császárvárostól, elkótyavetyélt, nyelvbotlásról, rendszerváltás, meglepetéseket, belügyminiszer, külpolitikáját, találkozóimért, szégyellnivaló, politikusainak, szolidaritásra, felülvizsgálja, öngyilkosságra, kimondhatatlan, intézkedéseket, erőszakmentes, megromlásának, kapcsolataink, földgolyónkon, gyarmatosítás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.